Klip, Klap, Klapvogn…

Nu har vi jo 3 børn og HVER eneste gang vi har ramt 1 års alderen har det store spørgsmål meldt sig omkring klapvogn til dem.

Inden jeg fik børn og imens jeg var gravid med vores første fyr var jeg overbevist om at man da naturligvis kun brugte sin barnevogn til barnet når man var på tur og i omkring 2,5/3 år. Havde man virkelig brug for en klapvogn var en paraplyklapvogn da mere end rigeligt, man brugte jo alligevel kun klapvogn i max 1 års tid, i alderen 2-3 år. Min mor har været dagplejer så langt jeg kan huske tilbage og hun brugte jo KUN den store barnevogn når de var på tur, så egentlig var min erfaring med klapvogne IKKE-eksisterende.

Jeg er dog blevet klogere og den dag i dag lyder min erfaring; Kunne jeg undvære en barnevogn og KUN bruge en klapvogn 100% gjorde jeg det! For mig er det SÅ vigtigt at nemheden i at have et barn med på farten og at kunne “bevæge” sig let og nemt rundt ultra vigtig!

Det med at have en stor barenvogn med rundt er SÅ uhandy som noget kan være hvis du spørg mig. Jeg hader at skulle pakke det store skrummel ind og ud af bilen, samle den og når man er ude og handle kan ingen komme forbi en, lige meget hvor i butikken man står er man i vejen og når man skal rundt om hjørnerne er det oftest i en 3 punktsvending.

Min erfaring siger tilligemed at det er SÅ hammer vigtigt at barnet kan følge ordentligt med når vi er på tur fra nærmest alle vinkler – børn har det jo med at skulle følge med i ALT! Nu har vi jo Sixten som næsten lige er blevet et år og derfor var det tid til at beslutte sig for hvad/hvordan vi skulle komme rundt med ham uden barnevognen – hvilken glædelig nyhed! (mindre tid med barnevognen) Jeg har luret på RIGTIG mange klapvogne og mærker gennem tiden og jeg har også lært at alle har forskellige behov og syn på sagen. Derfor er det her altså blot inspiration og indsigt fra MIT syn og behov med 3 små børn.

Efter lidt inspiration og søgen har jeg endelig fundet frem til FilibabbaGo https://filibabba.dk/shop/filibabbago.html som er danske Filibabba, der har lanceret deres eget brand indenfor klapvogne. Jeg kender Filibabba som det skønneste brand med de lækreste sager til de små. De producerer deres ting i den bedste kvalitet og udvikler de fineste designs, så deres klapvogne skulle da naturligvis tjekkes ud. Jeg må indrømme jeg hurtigt blev forelsket i deres designs, som er super stilede og enkle, og dernæst kunne jeg ikke stå materialet og funktionerne i deres STORM-model. Den blev derfor klikket hjem i Dark Grey og hurtigere end lynet fik vi den samlet og gjort køreklar til Sixten! Første kommentar fra Hector som jo egentlig hidtil har siddet i klapvogn lød; EJ MOR, er den ikke til mig? Den vil jeg altså gerne sidde i! Altså tænker jeg; Godkendt selv fra storebror.

Filibabba Go Storm med 360 graders drejefunktion er umiddelbart det bedste vi har gjort til dato. Jeg ELSKER den netop har og kan dreje 360 grader rundt! De fleste tænker måske om det virkelig er et musthave og hvad det egentlig bruges til i dagligdagen. Det kan jeg hurtigt hjælpe med, jeg bruger den nemlig HVER eneste gang vi triller med den. Er vi ude og køre og jeg pakker Sixten ind og ud af bilen, så låser jeg klapvognen og drejer sædet rundt så han er nemmere at få direkte i klapvognen fra autostolen uden min ryg drejes ihjel og omvendt. Når vi handler ind og han skal være “med” stopper vi tit op og drejer sædet rundt så han kan se med på de kiks, fignestænger eller legetøj der er på hylderne. Det gør at vi ikke er i vejen for alle andre handlende og vi har friheden til at kigge på lige præcis det vi skal. Det selvsamme gør sig gældende når vi er på tur og pludselig skal se på noget, så drejer vi bare lillebror rundt så han kan se. Når vi henter i børnehaverne eller SFO’en kan min ryg fx ikke klare at slæbe rundt på Sixten så længe og hvis han selv går, så er han i LØB og væk på 4 sekunder, derfor er det SÅ meget nemmere at have ham i klapvognen. Han bliver SÅ sur og hidsig når han ikke kan følge det mindste med, så bare vi er i gardaroben og drengene skal i tøjet, går Sixten helt i selsving hvis han ikke får lov til at blevet drejet rundt så han kan se hvad de laver. Den funktion er GULD værd, og alt mit ASEN og MASEN med at få plads til at dreje en klapvogn rundt på små områder så vi andre også kan/kunne være der er nu LØST!

En anden ting der var og er ret vigtig for mig i valget af klapvogn er komforten for både mig og barnet. Kvaliteten af materialet skal være lækkert at sidde og opholde sig i, ikke-modtageligt overfor snavs – altså på ingen måde sart! FilibabbaGo lever på alle måder op til mine krav, klapvognen har jeg valgt i Dark Grey netop fordi jeg ikke ønsker at skulle tænke over hvilke madvarer jeg lige giver ham på turen så den hurtigt får pletter eller bliver grim. Men egentlig er jeg ret overbevist om de kunne have lavet den i HVID og den ville ikke blive grim. Materialet er SÅ nemt at tørre af og intet binder til det, samtidig føles det SÅ lækkert og hel klart noget jeg gerne selv ville sidde i, så taber vi en smoothie i den eller er der “hul” i bleen, så gør det absolut ingenting! Komforten i vognen skal for mig være lækker at modelere rundt med alle vegne og den skal bare glide over hvilket terræn vi nu bevæger os i. Vi bor ret tæt på et stort naturområde, så derfor er det vigtigt han sidder godt i den både på alm. ture og på udflugter ud i det fri.

Baghjulene på vognen er udstyret med lufthjul netop for komforten for barnet og nu har vi altså prøvekørt den i nærmest alt vejr og terræn og jeg må sige det giver en hel del. Vores gamle klapvogn var udelukkende med ikke-punkterbare hjul og det gav altså nogle bumpy-rides til tider, der har vi endnu ikke prøvet i samme grad med vores nye Storm!

Behøver jeg sige jeg er forelsket i vores nye køretøj? og OVENI min begejstring har jeg faktisk fået muligheden får at dele verdens vildeste rabatkode med jer på ALLE FilibabbaGo modellerne! I kan spare hele 40% ved at benytte koden “Karina40” – virker den ikke, så skal i være opmærksomme på at trykke på view shopping cart og ikke direkte på afslut ordre. Trykke rabatkoden ind og derefter på “giv”. Rigtig god shoppelyst!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen